Hvorfor hjemmeskole på Granstangen skole?

Koronanvirusmars2020

Vi viser til tidligere informasjon om at det er påvist koronavirus hos to elever på skolen. To klasser er i karantene, samt svært mange ansatte.

Det er viktig å få til en god undervisningssituasjon for elevene, i størst mulig grad med den læreren de kjenner. Slik situasjonen er, innebærer det at det blir hjemmeskole til og med neste torsdag 12.11.

Vi beklager ulempen dette medfører for elevene.

Tiltaket er diskutert med bydelsoverlegen.

Vi presiserer at de som er i karantene fordi de har vært i nærkontakt med en som er smittet, har fått egen beskjed om hva dette innebærer.

Symptomer på koronavirus, særlig hos barn og ungdom, kan være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Elever med akutt luftveissykdom eller andre symptomer på covid-19  (forkjølelse, hoste, feber, sår hals, tungpust, nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk, magesmerter/diarè) bør holde seg hjemme og testes.

Vi oppfordrer også alle til å følge myndighetenes smittevernråd for barn og ungdom – dvs. å begrense kontakt mellom mange ungdommer også på fritiden. Det vil også komme oppdaterte råd fra Oslo kommune i dag.

Oslo kommune har en koronatelefon, som også kan kontaktes for råd og bestilling av test. Ved behov for legeundersøkelse kontaktes fastlege, og utenfor fastlegens åpningstid kontaktes legevakten, 116117.

Trude Bakke

Bydelsoverlege